Το τέλειο μανικιούρ!


Θα έχετε ίσως διαπιστώσει ότι το επαγγελματικό μανικιούρ έχει μεγαλύτερη διάρκεια από αυτό που κάνει η καθεμιά μας στο σπίτι. Κι ενώ οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στο βερνίκι νυχιών, στην πραγματικότητα η διάρκεια του χρώματος και η καλή εμφάνιση των νυχιών έχει να κάνει με την προετοιμασία τους. Για τέλεια βαμμένα νύχια ακολουθήστε τα πιο κάτω βήματα, μαζί με μερικά μυστικά!

Ξεβάψτε τα νύχια σας
Αν τα νύχια σας είναι ήδη βαμμένα,περάστε τα καλά με ασετόν.
Δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπολείμματα του προηγούμενου χρώματος επάνω τους.

Λιμάρετε τα νύχια σας
Πολλοί συστήνουν να μουλιάζουμε τα νύχια σε νερό (πολλές φορές με μερικές σταγόνες λεμονιού για «λευκά» νύχια). Πολλές φορές, ωστόσο, το μούλιασμα πριν το λιμάρισμα προκαλεί ξεφλούδισμα στις άκρες των νυχιών. Η συμβουλή μας είναι το στεγνό λιμάρισμα. Με μια χάρτινη λίμα δώστε στα νύχια σας το σχήμα που θέλετε. Ένα σχήμα που κολακεύει τα περισσότερα νύχια είναι το τετράγωνο με τις ελαφρώς στρογγυλοποιημένες άκρες. Να θυμάστε ότι λιμάρουμε πάντα πλάγια και προς μια κατεύθυνση.


Παρανυχίδες και πετσάκια
Στην αγορά θα βρείτε διάφορα προϊόντα για αυτό το βήμα. Συνήθως απλώνετε την ειδική κρέμα στα πετσάκια και αφού περάσει περίπου ένα λεπτό, τα σπρώχνετε απαλά προς τα πίσω με τα ειδικά ξυλάκια. Μια φυσική εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο. Αν έχετε παρανυχίδες που προεξέχουν, κόψτε τις προσεκτικά με την ειδική πένσα. Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς, κάνετε πολύ προσεκτικές κινήσεις και ποτέ μην σπρώχνετε πετσάκια και παρανυχίδες βίαια.

Buffing για τέλειο γυάλισμα
Με την ειδική λίμα buffer (είναι πολύ πιο μαλακή από την κοινή λίμα) λιμάρετε την επιφάνεια των νυχιών, κάνοντας προσεκτικές κινήσεις, για να μη λεπτύνει το πάχος τους. Στο τέλος της διαδικασίας τα νύχια σας θα είναι απολύτως λεία και γυαλιστερά.

Απολέπιση και ενυδάτωση
Κάθε επαγγελματικό μανικιούρ ακολουθεί αυτό το βήμα για ολοκληρωμένη περιποίηση των χεριών και των νυχιών. Απλώστε λίγη ποσότητα απολεπιστικού προϊόντος στα χέρια και τρίψτε τα το ένα με το άλλο. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε χοντρό μαγειρικό αλάτι. Αποφύγετε αυτή τη διαδικασία αν έχετε πληγές στα χέρια. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε τα χέρια, απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα χεριών και κάντε ελαφρύ μασάζ μέχρι τους καρπούς. Μπορείς ακόμη να ζεστάνεις ελαφρώς μια πετσέτα στο φούρνο μικροκυμάτων και να την τυλίξεις γύρω από τα χέρια σου. Θα νιώσεις λες και περιποιήθηκαν τα χέρια σου επαγγελματίες!


Στέγνωμα πριν το βάψιμο
Πριν το βάψιμο σιγουρευτείτε ότι τα χέρια σας έχουν απορροφήσει την ενυδατική κρέμα. Για να αφαιρέσετε την τυχόν πλεονάζουσα λιπαρότητα στα νύχια, περάστε τα με βαμβάκι και ασετόν ή σκουπίστε τα καλά με ένα χαρτομάντιλο.



Βάση – Βάψιμο – Top Coat
Πριν το χρώμα απλώστε μια στρώση βάση (base coat). 
Η βάση προστατεύει τα νύχια από το κιτρίνισμα που προκαλεί το συχνό βάψιμο. Αφού επιλέξετε το χρώμα που σας αρέσει, περάστε μια λεπτή στρώση κάνοντας τρεις κινήσεις, μια στη μέση και 2 στα πλάγια. 
Όταν η πρώτη στρώση στεγνώσει, απλώστε και δεύτερη. Να θυμάστε ότι όσο πιο λίγο βερνίκι χρησιμοποιήσετε, τόσο περισσότερη διάρκεια θα έχει το χρώμα. Για να διορθώσετε τις λεπτομέρειες χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ασετόν. 

Τελειώστε το μανικιούρ με μια στρώση top coat, που βοηθάει το βερνίκι να σταθεροποιηθεί. Στην αγορά θα βρείτε διάφορα τέτοια προϊόντα, πολλά από τα οποία βοηθούν τα νύχια να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Για τις πολύ βιαστικές κυκλοφορούν τέτοια προϊόντα και σε μορφή σπρέι. Μια έξυπνη εναλλακτική λύση είναι να περάσετε τα νύχια με baby oil, που επίσης βοηθά τα νύχια να στεγνώσουν γρήγορα.

Μικρά μυστικά...

  • Για να δείχνουν μακρύτερα τα νύχια μας, φροντίζουμε όταν τα βάφουμε ν’ αφήνουμε δεξιά και αριστερά ένα πολύ μικρό κενό ανάμεσα στο νύχι και το δέρμα.
  • Για να στεγνώσει εντελώς το βερνίκι μας το καλοκαίρι,αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι μαλλιών, αφού βάψουμε τα νύχια,περιμένουμε λίγα λεπτά και αμέσως τα βουτάμε σε παγωμένο νερό!
  • Για να μην κολλάει το καπάκι των βερνικιών μας, απλώνουμε στο στόμιο της συσκευασίας του βερνικιού ελάχιστη βαζελίνη.

(source)


 

Visitors

Expedia

Copyright © 2014 ten-little-fingers All rights reserved.